אלימות במשפחה

עו"ד אבי תגר הנו בעל ניסיון רב בטיפול בתיקי אלמ"ב (אלימות במשפחה), כאשר בדרך כלל החשוד הוא בן הזוג, למרות שלעתים רחוקות קיימים גם מקרים הפוכים.

יש לשים לב, כי לעתים טופלת אשה על בן זוגה האשמות שווא באלימות וזאת כאמצעי לסלק את בן הזוג מהבית ולנושא זה יתייחסו הדברים הבא.

במידה ואכן מדובר באמת בהאשמות שווא, הרי שבידי הגבר מספר אמצעים להפריך האשמות שווא אלה:

1. בחקירתו במשטרה, יכול הגבר לדרוש עימות עם אשתו (המתלוננת) וקיימת אפשרות שבעימות כזה, פנים מול פנים, תישבר האישה ותודה בכך שאכן טפלה האשמת שווא על בעלה.

2. הגבר יכול לבקש מהחוקר בדיקת פוליגרף. החוקר לא חייב לבצע בדיקה כזו, וגם אין לה ערך משפטי מאחר ותוצאות הפוליגרף אינן קבילות בבית המשפט, אך תוצאות הבדיקה עשויות להוות אינדיקציה לכיווני חקירה של המשטרה והסכמתו של אדם להיבדק, כשידוע לו ששקריו ייחשפו, עשויה להצביע על חפותו ולשכנע בכך את החוקר מאחר ואחרי הכל מדובר – בגרסה מול גרסה ואין לחוקר כל אפשרות לדעת עם מי הצדק.

3. קיימות דירות בהן מצויות מצלמות המתעדות את הנעשה בבית (בעיקר לבדיקת התנהגותה של בייביסיטר עם הילדים). הבעל הנחקר יכול להפנות את החוקר לסרט מהמצלמה ממנו עולה כי דברי האשה הינם שקר וכזב.

4. הבעל יכול להפנות את החוקר למסרונים שהוחלפו בינו ובין אשתו העשויים להצביע על שקריה.

5. אפשרות נוספת הקיימת בפני הגבר – שימוש בשירותיו של חוקר פרטי,  שיתחקה אחר התנהלותה של האישה.

יתכן שתלונתה של האשה באה על מנת להרחיקו מהבית ע"י צו שופט עפ"י חוק למניעת הטרדה מאיימת (לפיו יכול שופט להוציא צו הרחקה לגבר מביתו למשך חצי שנה) וזאת, על מנת שתוכל להיפגש עם מאהבה, למשל. במידה ויש אמת בתלונתה של האישה, והגבר מעוניין לשקם את חיי נישואיו, טוב יעשה אם יפנה עצמאית, או דרך שירות המבחן, לסדנה לטיפול באלימות, צעד שעשוי לא רק להביא לשלום בית אלא גם, במקרים מסוימים, להימנעות של רשויות התביעה מהגשת כתב אישום כנגדו, במידה וההליך שהוא עובר אמיתי ואפקטיבי.

בסופו של יום, אם המשטרה תהיה סבורה שיש מקום להגיש כתב אישום נגד הבעל, סביר להניח שחקירה נגדית נמרצת של בת הזוג (במקרה של תלונת שווא!) באולם בית המשפט תביא לחשיפת שקריה ותוציא את הצדק לאור.

דילוג לתוכן